srijeda, 5. kolovoza 2015.

Kako brinem za lice.

srijeda, 5. kolovoza 2015.

Odavno mi se vuče ovaj post ali nikada sjesti i napisati što i kako. Sada zvuči kao da imam privatnu drogeriju proizvoda,ustvari suprotno relativno malo ih je.
Od pubertetskih dana imam zahvalan ten,tu mislim na akne. Tu i tamo koja iskoči više podkožni prištići ustvari. Primijetila sam da tata ima sličan ten kao i ja,i premda je u pedesetima tu i tamo dobije neki podkožni prištić što znači da ima tu i neke genetike sigurno.
Moja "žarišta" su skoro uvijek ista,brada,obraz i odnedavno vrat su zone sklone prištićima. Kada se pojave takve situacije pokušavam njegu svesti na minimum. Što znači umivanje,možda maska za isušivanje i bez krema tih dana. Mislim da tako omogućujem koži da se sama zaliječi bez dodatnih sredstava koja bi je dodatno zagušila.
Ono bez čega ne mogu je piling,njega koristim svaki drugi ako ne i svaki dan. Najbolji mi je za umivanje i ispiranje šminke sa lica. Imam osjećaj da mi pruža najviše čistoće ako mogu to tako nazvati.
Što se krema tiče,tu sam uvela promijene. Pokušavam koristiti prirodne stvari ili barem nešto približno tome,i ono najvažnije ne gomilam ih 10. Imala sam faze kada sam kupovala sve što ima divnu ambalažu i sve što sam uopće vidjela. Moja mama se znala našaliti na reklame na televiziji govoreći, moja kćer ima sve to :D Tada mi je sigurno koža bila u najgorem stanju,suha,gruba i željna nečega što joj nisam davala premda sam se trackala sa nekoliko proizvoda. Sve je stalo kada mi se lice počelo perutati i bilo je nemoguće nanijeti ikakvu šminku na lice.
Polako sam shvatila da moram prestati nanositi sve što mi je "lijepo" na lice i situacija je sada ok.
 Da ne pričam babine konake :D evo mojih must have proizvoda za lice.






Ukratko ću vam opisati svaki proizvod,za neke imam i posebne postove tako da ću vas uputiti na njih.

MIXA micelarna otopina detaljan post možete pročitati OVDJE
Najbolja micelarna od svih isprobanih,za sada ostajem na ovoj i ne mijenjam je nikako. Nježna,učinkovita protiv make upa i blaga prema očima,jednostavno najbolja.

BALEA piling za lice,malina
Post možete pročitati OVDJE
Ovo mi je ne znam koja po redu i za ovaj proizvod molim da ga nikada ne povuku iz prodaje. Piling podsjeća na šećerna zrnca,blago ispire nečistoće i koristim ga svakodnevno bez ikakvih posljedica za kožu.

MIXA krema za osjetljivu kožu
Kremica je već pri kraju,ali novo pakiranje sigurno slijedi. Odlična kao podloga prije pudera. Lagana,brzo upija i idealna za kožu sklonu reakcijama. Moj test peckanja je prošla,meni dovoljno. Doduše nije mi riješila perutanje pojedinih dijelova,ali ne zamjeram joj to previše.

AVON Planet Spa Turhish Thermal maska za lice sa glinom
Prvo je što odlično miriše kao neki parfem. Fora je u tome što maska postane ružičasta kada je spremna za skidanje sa lice,što je baš fora i ne morate gledati na sat. Koristim je kada želim temeljitije očistiti i isušiti lice. Nakon maske lice je zategnuto,premekano i čisto. Maska ne djeluje previše na sužavanje pora ali nisam do sada susrela proizvod koji se iskazao na tom području. Sigurno je kupujem ponovno,što je dovoljan pokazatelj koliko mi je draga.

PALMERS gel za čišćenje
Detalje možete pročitati OVDJE
Formula sa kakao maslacem i vitaminom E. Koristim ga kao umivalicu,ponekad ga pomiješam sa Balea pilingom te ih koristim zajedno. Osim što dobro uklanja nečistoće,super je za otpornije maskare koje se ne daju skinuti uz prve.

AFRODITA hidratantna krema,neven i ekstrakt Aloe Vere
Nova kremica i nemam je dugo,ali za sada mi se sviđa. Lagana je i imam osjećaj kao da sam lice umila gustom vodom,nakon ove kreme. Savršena je za tople dane kada volim kreme koje brzo upijaju. Također je prijateljski raspoložena prema licu,nema peckanja. Savršena kao podloga prije make upa.

Ulje ČAJEVCA
Kupujem ga u Bio&Bio ili DM-u oba su mi dobra. Najviše sam ga počela koristiti zbog intimne njege ali primjenjujem ga i na lice. Nakapam dvije do tri kapi na vlažnu blazinicu i time prebrišem lice. Tako sprječavam nastanak bilo kakvih neurednosti na licu.

DR. SCHELLER krema za lice
Krema sadrži ulje argana i amarant. Moram malo izgrditi Muller u vezi etiketa,uopće ne paze što piše na samim proizvodima. Tako se za ovu kremu uopće ne spominje amarant,premda ga sama krema sadrži. Sama sam prevodila sa njemačkog što je u proizvodu. Kremu koristim malo više oko mjesec dana i za sada nije loša. Predivno miriši na limun ili limetu i baš osvježava. Čak mi se popravila malo situacija sa suhim dijelovima kože,vidjeti ćemo kako će se dalje ponašati.

Ulje AVOCADA i MARELICE (jezgra)
 Ulja koristim nekoliko mjeseci. Nisam redovita priznajem tako da ih nanosim jednom tjedno,ponekad prođe i više,iz tog razloga morati ću ubrzo i baciti ovaj dvojac jer ih nisam stigla iskoristit u roku koji preporuča proizvođač. Ulja koristim u kombinaciji sa hidrolatom kamilice. Tako da prvo navlažim lice hidrolatom pa onda tek umasiram ulje. Ulja su najviše popravila stanje moje kože i najviše je nahranila. Ulja su mi bila relativno nepoznata tako da sam prvo dobro pročačkala net tek tad krenula u kupnju.
Ulje avocada vlaži,djeluje protiv bora te je dobro protiv upala na koži. Ulje jezgre marelice umiruje kožu i vraća joj vlažnost i elastičnost.

I na kraju,nitko nije savršen i svatko ima barem ponekad problema sa tenom. Takve stvari su sasvim normalne i najvažnije je samo čistiti kožu i pobrinuti se da je lice čisto kada se ide u krevetić.




Kao što vidite na slici,nisam savršena i nemam toliko čistu kožu kao što često mislite :D

Pišite mi o svojoj rutini,pišite bilo što :D :D








4 komentara:

  1. Samo da napomenem, ulje cajevca nikako ne smije direktno na lice osjetljive koze. Nazalost probala sam to sama jer sam vidila to kao savjet za akne i masnu kozu bez upozorenja i zavrsila doslovno sprzena...uz to imam seboreicni dermatitis koji je nakon toga podivljao vise nego ikad u zivotu, bolilo me apsolutno cijelo lice, nisam mogla ni spavat normalno a kamoli sminkat se iducih nekoliko dana dok krema za ds nije to rijesila. Tako da, molim te, provjeri iduci put proizvode koje preporucujes za neurednosti na licu da se nekom drugom nebi ponovilo ovo sto i meni. :)
    Inace, koristim i ja svaki dan ovaj Balea gel, najbolji mi je. Koristim i Bioderma kremice i micelarnu, Balea Med mlijeko za skidanje sminke, masku od neema ili zelene gline i kremu s tretinoinom za akne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam mislila na direktno nanošenje na lice jer se nigdje ne preporuča ulje direktno stavljati na kožu. Napisala sam da smočim blazinicu i na tu mokru stavim najviše dvije kapi ulja i time pobrišem lice,nisam do sada imala problema. Kao što naslov kaže to je moja rutina,i napomenula sam da imam relativno čistu kožu. Ulje koristim kao preventivu a ne za problematičnu kožu jer je nemam. Hvala na napomeni,svejedno. Imala sam problema sa čajevcem kod intimnog pranja,nisam ga dovoljno razblažila tako da nije bilo ugodno baš :D

      Izbriši
  2. Balea gel umivalicu sam koristila i odlična mi je. Ostale proizvode nisam isprobala. Afrodita krema je meni premasna za lice (pretpostavljam da ti imaš suhu kožu lica), pa je ja koristim kao kremu za ruke

    OdgovoriIzbriši
  3. Super si proizvode odabrala. Ja sam isto napokon stekla neku rutinu, a prije sam kao i ti kupovala sve i svašta. Mixina micelarna je i meni odlična. Isprobat ću i ja ovaj palmers gel, baš me zanima :)

    OdgovoriIzbriši

Pepe Le Pew girl © 2014