četvrtak, 20. veljače 2014.

Blush girl

četvrtak, 20. veljače 2014.
Danas ću vam pisati o rumenilima koja su mi trenutno najdraža. Kupljena su u posljednja 3 mj i ovih dana njih najviše koristim.


MUA rumenila
Predpostavljam da je svima poznata MUA kozmetika. Ukoliko nije škicnite njihovu stranicu.
Ovako izgledaju:


Odabrala sam nijanse AMBER GLOW i CRIMSON. Obje nijanse su shimeraste sa sitnim zlatnim česticama, koje se izgube prilikom nanošenja što meni odgovara.Rumenila se dosta truse i praškasta su pa treba pripaziti. Pigmentiranost je dobra i lako se pretjera sa bojom. Postojanost je slabija oko 3,4 sata. Nisam super zadovoljna sa ovim rumenilima ali za brzi look su ok. Zaboravila sam spomenuti da su iz FASHIONISTA linije.Cijena varira,ovisno o akcijama.


BOURJOIS rumenilo
Ovog mališana ne treba posebno predstavljati.



Nijansa koju ja imam je 16 ROSE DE FOUDRE. Dolazi u ambalaži sa ogledalom i kistićem koje ne koristim. Miriše božanstveno . Također je shimerast i dobre pigmentacije. Jedini problem kod ovog rumenila je nanošenje jer je tvrde teksture. Ja još nisam pronašla idealan kist za ovo rumenilo. Idealan je za početnice jer se s njim ne moze pretjerati. Za sad imam 2 u kolekciji. Kupila sam ga u Bipi.



SLEEK rumenilo
I na kraju moj favorit.Ovo mi je prvi primjerak Sleek kozmetike i oduševljena sam.



Rumenilo dolazi kao trio sa velikim ogledalom i čvrstom ambalažom. Možete ga nositi u torbici bez straha da će se polomiti. Dolaze u dvije matt i jednoj shimerastoj nijansi.  Malo se truse ali ništa strašno.Boje se međusobno mogu kombinirati. Pigmentacija je odlična i treba paziti jer se lako pretjera sa nanošenjem. Ono što mi se najviše sviđa je postojanost. Bez pretjerivanja i laganja :D traje cijeli dan na licu i to mi je odlično.
Ovaj trio sam kupila na netu u Pink Pandi.



Nadam se da vam je ovaj post bio zanimljiv i koristan. Volite li rumenila? Koja sa vam najdraža?









ČAROBNA MASA

U kratkom uvodu o sebi,spomenula sam da se bavim izradom rukotvorina. Danas ću vam pisati o masi za modeliranje koja je za mene čarobna. Zašto čarobna? Svatko je može skuhati (da kuha se :D) od samo par sastojaka koje ima kod kuće ili ih kupi u trgovini.
Od sastojaka potrebno vam je :
-gustin
-baby ulje (jestivo ulje)
-sok limuna (ocat,kvasina)
-stara posuda
-drvena kuhača



Recept sam davno pronašla na hobby art blogu,ne sjećam se više kojem.U orginalnom receptu sastojci su gore navedeni. U zagradama su sastojci koje sam ja stavljala kao zamjenu  i odlično odgovaraju. Gustin se ne može zamijeniti brašnom (isprobano......katastrofa :D).
Masa se priprema na sljedeći način :
U plastičnu ili staklenu posudu stavite jednu šalicu gustina,jednu šalicu drvofixa,jednu jušnu žlicu ulja i jednu jušnu žlicu octa. Bitno je da količina gustina bude jednaka količini drvofixa. Sve dobro izmiješajte drvenom kuhačom. Dobivena smjesa podsjeća na tekući jogurt.


Takvu smjesu premjestite u metalnu posudu. Ja koristim teflonsku  tavu jer mi se ništa ne zaljepi. Nemorate brinuti,iako je drvofix u pitanju tavu nećete oštetiti i lako se opere kasnije. Masu započnite lagano zagrijavati neprekidno miješajući. Vrlo brzo masa se počinje zgušnjavati. Nakon 5 minuta masa se formira u grudu koja se lijepi za kuhaču. Tada je kuhana i gotova.











 Najlakši način da prepoznate kad je masa skuhana je kad gubi sjajnu teksturu i poprima matt izgled. Ostavite masu da se malo hladi. Za to vrijeme pripremite prozirnu foliju i namažite ruke kremom. Krema može biti bilo koja,za ruke ili lice nije važno. Masu uzmite u "kremaste" :D ruke i razradite je kao da mijesite tijesto. Oblikujte kuglu i dobro je zamotajte u prozirnu foliju. I masa je gotova. Najvažnije je dobro zamotati masu da zrak ne moze doći do nje.



Masa se čuva na hladnom mjestu,premda je ja držim u sobi na sobnoj temperaturi i potraje mi mjesec dana.
Stvarčice koje se daju izraditi od ove mase su zbilja raznolike od nakita do figurica ma svašta. Ukras koji ste napravili od mase suši se dan dva ovisi o veličini. Osušen ukras može se bojati akrilnim, vodenim bojama ili temperama. Posao si možete olakšati tako da kapnete malo akrilne boje u sirovu smijesu i tako si olakšate da ne morate kasnije bojati.



Masa je jako čvrsta i nemorate brinuti da će se nešto razbiti. Zadnja slika prikazuje stvarčice koje su izrađene od mase. Tetica koja odmara :D na staklenci je pala jedno 10 puta i još je čitava toliko o čvrstoči.
To je to nadam se da vam je bilo ČAROBNO. Hoćete li isprobati ovakav tip kuhanja :D? Imate li hobby i koji je to. Puno pozzzića!!!! :*












Pepe Le Pew girl © 2014