subota, 13. lipnja 2015.

DIY maska za lice - Nim

subota, 13. lipnja 2015.

Nim je biljka koja dolazi iz Indije,koristi se od davnina u tradicionalnoj medicini  ali i u njezi kože,kose i zuba.
Ova biljka je poznata po antibakterijskom,protuupalnom i protugljivičnom svojstvu. Zanimljivo je da Nim često nazivaju prijateljem indijskog seljaka.
Prah Nima možete kupiti u svakoj trgovini zdrave prehrane,svoj primjerak sam pronašla u Bio&Bio trgovini.
Količinu od 150g platila sam oko 35 kn.



Kao što možete vidjeti radi se o prahu zelenkaste boje. Sam prah ima tako srednje jak miris i izrazito intenzivan okus,poprilično je gorak.



Istražujući internetom pronašla sam više namjena u njezi tijela,tako da Nim možete iskoristiti kao masku za kosu (ne preporuča se plavušama),kao pastu za zube (tu dolazi gorak okus do izražaja,užasan je) i masku za lice.
Danas ću vam pokazati kako napraviti jednostavnu masku za lice. Maska je vrlo jednostavna,jednu veliku žlicu Nima, pomiješajte  sa jednom do dvije žlice vode. Dobivenu masu rasporedite po licu prstima ili kistom,kako vam je lakše.
Premda u dosta recepata piše da se maska drži čak i do dva sata,ja je skidam za 20 minuta. Iskreno strah me toliko dugo držati je na licu. Masku isperite mlakom vodom.



Nim pomaže kod kože sklone aknama i daje blistavost koži. Pošto nemam nekih problema s prištićima meni maska služi kao neka vrsta dezinfekcije lica i čišćenja ustvari. Nakon ovog tretmana koža je glatka i ponekad se malo zacrveni ali to je normalna reakcija na Nim. Uglavnom crvenilo brzo prođe.
Postoji još jedna varijanta ali maske za hidrataciju,ja je još nisam isprobala. Umjesto vode,Nim umješate u jogurt i dodate nekoliko kapi maslinovog ulja,vjerujem da je i ta varijanta ok.

Kao što vidite vrlo je jednostavno i svatko je može isprobati. Volim kozmetiku iz kućne radinosti i uvijek tražim nešto novo.
Ako znate dobar recept za DIY masku ili nešto drugo slobodno mi pustite u komentarima.

Pozzzzzzić :*








Pepe Le Pew girl © 2014