srijeda, 8. listopada 2014.

Cipelice lutalice!!!!

srijeda, 8. listopada 2014.
Obožavam putovati,i da imam mogućnosti mislim da nikada ne bi bila kod kuće. Svako putovanje ili izlet za mene je doživljaj i veselje kao kod malog djeteta. Kod putovanja ne mislim nužno na daleke destinacije,dovoljno mi je ići i vidjeti nešto što nikada prije nisam. Ja sam od onih "školskih" izletnika,obavezno pogledam sve znamenitosti i posebnosti mjesta na koje odlazim.

Ovaj post će biti o jednom izletu koji se dogodio prošlog ljeta i super sam se provela i vidjela svašta nešto što prije nisam. Kako živim u Rijeci blizu mi je Slovenija,ali nisam nikada uzela vremena da odem i pogledam sve što me zanima. Sasvim slučajno se nudila prilika za jednodnevni izlet u Sloveniju,preciznije Bled i Bohinj. Drago mi je što se ta slučajna prilika ostvarila i što sam dobila još jednu uspomenu koju mogu dodati u naš (moja bolja polovica) zajednički album putovanja.

Bled je gradić i općina u Sloveniji. Prvo što me iznenadilo je broj turista,kojih ima mnogo. Upravo je turizam jedan značajni dio gospodarstva Bleda. Njegov položaj uz jezero u podnožju Julijskih Alpi zanimljiv je turistima ljeti i zimi.
Ledenjačko jezero,okruženo planinama,usred kojega se smjestio otočić sa crkvom Marijina Uznesenja i nad kojim se na stijenama nadvio Bledski dvorac,idealno je za šetnju i uživanje u prirodi.













Najviše mi se svidjelo što je sve blizu i lako pogledate sve pješice. Odlazak u Bled je nezamisliv bez kušanja tradicionalnih Bledskih kremšnita, koje su provjereno prefine :D



Jedan od dražih dijelova puta je posjeta kanjonu Vintgar,raj za ljubitelje prirode. Uređen je u stilu drvenog mostića koji vodi posjetitelje kroz park,pri tome uživate u prirodnim ljepotama i žuborenju vode.










I jedna maca nam se pridružila na izletu :D

Posjet slapu Savica je nezaobilazan dio puta. Staza kamenih stepenica vodi vas do slapa. Staza je malo zahtjevnija,savjetujem vam dobre tenisice i bocu vode.








Kažu da je  zimi park još ljepši i slap u punom sjaju,nadam se da ću posjetiti ovo divno mjesto i u zimskom periodu.


Sviđa li vam se ovakav tip posta? Koje mjesto ili putovanje vam je ostalo u lijepim uspomenama?
Pepe Le Pew girl © 2014