četvrtak, 11. rujna 2014.

Čaj ili kava?

četvrtak, 11. rujna 2014.
Ako se mene pita zasigurno kava. Najdraži ritual je pijuckanje tople kave uz slušanje najdraže glazbe. Nedavno su stigle promijene u moj život,da budem preciznija novi posao.Moja svakodnevnica su postali čajevi. Normalno da sam postala znatiželjna i počela s testiranjem različitih vrsta. Ugodno sam se iznenadila i potpuno razbila svaku zabludu o čaju kao neukusnom piću.

Lepeza čajeva je zbilja raznovrsna. Tako da danas u intimi svoga doma možemo piti zelene,crne,rooibos,žute,bijele,oolong, ayurvedske čajeve. Svaki od njih djeluje pozitivno na organizam na svoj način i polako mi postaje jasno zašto postoje rituali ispijanja čaja.

Crni čaj


Neću vam sada pametovati da prestanete piti kavu jer je i sama pijem i nema bolje od vruće kave. Ali ubacila sam i jednu šalicu čaja na dan,prije spavanja.
Za sebe sam odabrala zeleni čaj sa dodatkom voća i latica cvijeća. Zeleni čaj je svima poznat i probali ste ga sigurno. Zeleni čaj čisti organizam od toksina,djeluje na poboljšanje probave i ubrzava metabolizam. Kod mene šalica čaja prije spavanja djeluje umirujuće. Svoje ukućane sam također uključila u mini testiranje :D. Tata pije crni čaj koji poboljšava djelovanje krvnih žila i umanjuje stres,dok mama uživa u rooibos čaju koji je bez kofeina i može se pijuckati kroz cijeli dan.


Zeleni čaj


Zanimljiva je informacija da se zeleni čaj u Kini pije već 4000 godina i da je postotak oboljenja od raka znatno niži nego u Europi. Čaj štiti i oporavlja naš organizam,zato probajte i pronađite vrstu koja vam se sviđa.
Nadam se da sam vam barem malo približila svijet čaja i navela vas na isprobavanje. Ja sam započela sa jednom šalicom ovog ukusnog napitka,možda malo ali i to je početak.


Koje napitke pijete osim kave? Volite li čaj?




Pepe Le Pew girl © 2014