subota, 3. siječnja 2015.

SAN prirodne kreme

subota, 3. siječnja 2015.
Prvi post u novoj godini,pa neka je onda vezan za neke novogodišnje odluke.
 Nije mi prvi puta da koristim prirodnu kozmetiku,ali uvijek nekako ne nastavim tu priču i vraćam se na staro. Ovoga puta sam čvrsto odlučila držati se toga da izbacujem drogerijske i uvodim prirodne kreme. Planiram također uvesti i nešto zdraviji asortiman čistilica i pilinga,ali još se nisam ozbiljno pozabavila time pa neću pričati dok nemam materijal u rukama.
Mislim da imam zahvalnu kožu lica,ali pod uvjetom da je ne zanemarujem niti jedan dan,jer vjerujte dva dana nebrige i imam pune ruke posla.

Kako sam spomenula ne volim nositi kozmetiku sa sobom,što je problem vikendima kada nisam kod kuće,i nemam kremice. Imam mješovitu kožu,standard kao i većina vas. Masniju T-zonu i suhe obraze. E pa upravo ti suhi djelovi su najveći problem,pogotovo zimi. Izostavljanje kreme na samo jedan dan,rezultira extra suhim obrazima i pojavom perutanja.

Kako me takve situacije već pomalo umaraju,odlučila sam krenuti ponovno na prirodne kremice,koje su mi se pokazale najbolje.
Odlučila sam se za SAN prirodnu kozmetiku,iz razloga što sam vidjela mnogo postova sa pozitivnim iskustvima. Njihove proizvode možete naručiti putem facebooka kao što sam i ja napravila.Kreme sam naručila na akciji gdje za 150 kn dobijete tri kreme i poštarina je uključena u cijenu. Mislim da akcija traje još uvijek.

Proizvodi izgledaju ovako.



U paketu sam dobila,noćnu,dnevnu i kremu za djecu. Svaka sadrži 50 ml i dolazi u plastičnoj ambalaži,jednostavno ali zgodno.
Koristim ih od sredine 10 mjeseca i još mi je malo ostalo kako bi dotakla dno :D. Možete zaključiti koliko dugo traju premda ih koristim svaki dan. Mala količina je sasvim dovoljna kako bi lice u potpunosti primilo svu njegu koja je potrebna.

Opisati ću vam ukratko iskustva za svaku kremicu,pa krenimo.

SAN krema za bebe

 

Krema je prvenstveno namijenjena njezi bebine guze. Kako ja nemam u blizini beba,testirala sam je na sebi. Ako je blaga i učinkovito štiti nježnu kožu bebe,onda ne može biti loša ni za moje lice. Prvenstveno mi pomaže kod upaljenih prištića i crvenila. Masnija je tako da je nanesem navečer u tankom sloju. Preko noći crvenilo popusti i upaljene bolne prištiće svede na minimum,kroz dan ili dva potpuno mi oporavi upaljena područja. Miriše na čajevac i limun,koristim čajevac svakodnevno tako da meni ne smeta takav miris.
Krema sadrži maslinovo,kantarionovo ulje,kakao,shea maslac te eterična ulja čajevca i lavande.

SAN dnevna krema







Namijenjena je dnevnoj njezi lica. Iako je koristim dva mjeseca,ritual je ostao isti. Nešto sporije upija,tako da imam dva načina nanošenja.Kada sam u žurbi nanesem malu količinu i dobro je utrljam,i odmah nakon toga koža je spremna za make up. Ako ostajem kod kuće,nanesem standarnu količinu i kroz određeni period koža upije normalno kremu. Miris je odličan i podsjeća me na nekakve kolače od limuna :D
Sadrži bademovo i maslinovo ulje,ulje pšeničnih klica i gel crvene alge.

SAN noćna krema









Najdraža od svih i definitivno večernji ritual kojem se veselim nakon napornog dana. Miris vam ne mogu opisati,samo ću reći da je očaravajući.
Bogata krema koja za čas nahrani i umiri lice. Isprva je teže upijala,ali nakon nekoliko tjedana ponaša se potpuno drugačije i sada upije za čas i ostavlja kožu predivno mekanom.
Sadrži bademovo,maslinovo i ulje pšeničnih klica,lanolin i pčelinji vosak te crvenu algu koja usporava starenje kože.
Obožavam je i ne mogu zamisliti odlazak u krevet bez prijašnjeg mazuckanja ovom kremicom.



Nakon nešto više od 2 mjeseca korištenja prezadovoljna sam reakcijom krema sa kožom. U slučaju da ne koristim kreme dva ili tri dana primijetim velike promjene. Zatezanje lica i suhoća sklona perutanju. Mislim da još uvijek koža postupno prihvaća novu njegu i potrebno je sigurno više od dva mjeseca kako bi u potpunosti navikla na ovaj prirodniji pristup.
Na kraju ću vam samo reći reakcije mojih bližnjih. Dosadašnji komentari da mi je koža suha i gruba,zamijenjeni su rečenicom: "lice ti je mekano kao beba" :D

Zanimaju me vaša iskustva sa prirodnom kozmetikom. Napišite mi što koristite i koji su vam najdraži proizvodi.










Broj komentara: 12:

  1. Promatram već dugo ove proizvode i čitam samo riječi hvale. :)
    Trenutno imam jako puno krema za lice i mislim da kada ih potrošim, kupiti ću ove :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sada su mi ok i pristupačne su cijenom. :D Nisam još odlučila samo hoću li ponovno naručiti ove kreme ili isprobati nešto novo :D

      Izbriši
  2. Imam te kremice i jako sam zadovoljna s njima. Ono što mi se ne sviđa je sastav, odnosno jer kreme sadrže mineralna ulja, a reklamiraju se kao prirodna kozmetika. Ne volim to obmanjivanje kupaca :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sram me priznati da malo znam o štetnim sastojcima u kozmetici. Iskreno malo sam razočarana nakon toga što si mi napisala :D da nisu u potpunosti prirodni sastojci :( ....što ti koristiš od prirodne kozmetike.....molim te reci mi :D

      Izbriši
    2. Meni je Apivita omiljena :D A od domaćih brendova uz Green Girl, jako volim Biobazu i Olival :D

      Izbriši
  3. Svidja mi se ovaj brand od kada sam prvi put citala o njemu i nadam se da cu ga koristiti u skorijoj buducnosti. Takodjer se i ja trudim uvrstiti sto vise prirodnoga u njegu, a i veliki plus je sto je iz hrvatske :)

    Znam da si napisala da baby kremu koristis po noci, no samo cu ti napomenuti da se ne izlazes suncu ako je koristis preko dana, kantarionovo ulje i lavanda su fototoksicni.
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nisam izlazila na sunce dok sam imala kremu,ali sada cu sigurno pripaziti,hvala na upozorenju :*

      Izbriši
  4. Moje prvo iskustvo je bilo s Ulola mlijekom za čišćenje lica koje je odlično, hranjivo i predobro miriše :D Nakon toga sam probala neki no name sapun s maslinovim uljem i Biobazin gel za tuširanje, malo mi se teže bilo naviknuti na miris ali u principu sam zadovoljna učinkom. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam isprobala njihovu kozmetiku. Svaka ti čast ako se odlučiš samo na prirodne proizvode, ja to trenutno ne bih mogla, toliko je toga za isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam se ima dvije i pol godine okrenula prirodnom, a što se tiče njege lica ne mogu se odvojiti od Olivala. Moja koža, suha i osjetljiva, odlično reagira na sve preparate iz linije, posebno kreme i micelarnu i koliko god slušam pohvale o drugim kremama nekako mi se žao odmaknuti od ovih koje mi čine toliko dobroga. Sretno s prirodnim, ako si odlučila u čitavoj preparativi napraviti zaokret, najteže će ti biti s pastama za zube i šamponima, a sa šamponima se još uvijek i ja borim. :D
    "Planiram također uvesti i nešto zdraviji asortiman čistilica i pilinga,ali još se nisam ozbiljno pozabavila time pa neću pričati dok nemam materijal u rukama." Ako želiš mogu ti poslati mail s onim što je mene oduševilo, ali i razočaralo, dok ne bude malo po malo u obliku posta na mom blogu. ;)
    Drago mi je za Aromaru, da si naručila, a svakako drugi puta uzmi i neko ulje za masažu. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može,bilo bi mi drago da mi pošalješ mail. (samanta.fak@gmail.com )
      Za sada iskreno ne planiram totalni zaokret na prirodno jer treba za to vremena i odluke. Željela sam isprobati Woodi prirodnu četkicu za zube ali nekako mi je čudno ne prati zube :D.....znala sam si praviti tonik za kosu od koprive i bila sam zadovoljna. Za sada sam uvela prirodnije stvari za lice,pokušavam izbaciti slatkiše i nezdrave proizvode i uvesti više prirode koja će mi ojačati imunitet. korak po korak za sada :D

      Izbriši
    2. Na dobrom si putu. ;) S takvim sitnim odlukama sam krenula i ja, nema gaziranog, nema pive, što manje slatkog i kruha (iako ovo sa slatkim ne pitaj kako ide :D ), ali odmah moram reći da nisam ni ja još uvijek kompletno u prirodnom. Još uvijek ima proizvoda kojih mi se teško riješiti iako mi više štete nego koriste, kada se sve zbroji i oduzme.
      Hehe, Woodi nisam probala, držim se i dalje klasične četkice samo što su paste sada prirodne. :D
      Mail pošaljem malo kasnije večeras. :)

      Izbriši

Pepe Le Pew girl © 2014